VOLS PARTICIPAR EN EL PROJECTE PILOT A FONTANARS DELS ALFORINS DE RECOLLIDA I GESTIÓ SOSTENIBLE DE RESIDUS DOMICILIARIS?


21-02-2019
Per normativa europea en el 2020 haurem de separar obligatòriament els residus organics de la resta. A Fontanars dels Alforins tractem d'anticipar-nos per estar preparats en aquesta data. És per aquesta raó que portarem a terme aquest projecte pilot. Vols participar? És ben fàcil. T'expliquem per què i com En què consisteix? És un projecte pilot (prova) per estar preparats quan la normativa europea siga obligatòria. El 60% dels residus de la nostra borsa de fem és matèria orgànica Reciclar la matèria orgànica és ben fàcil. De fet, és la més fàcil de reciclar mitjançant un procés de compostatge no contaminant, ni tòxic i exempt de riscos mediambientals que pot realitzar-se a la nostra localitat a un preu sostenible. Per què participar? -Per economia pròpia rebràs beneficis a la taxa de recollida i tractament de fem. Rebut COR. -Per economia comunitàriaEn aquest model de recollida s'estalvia en transport de residus i en costosos tractaments de residus. -Per responsabilitat i per compromís amb la sostenibilitat Quin món volem deixar els nostres fills? Què he de fer per participar? -Apunta't Si no et vas apuntar en la reunió de la casa de la cultura el dimecres dia 20, pots apuntar-te a l'Ajuntament fins al dia 1 de març de 2019. -Rebràs indicacions per fer la recollida correctament de forma clara i personalitzada. -T'entregaran el material necessari de forma gratuïta per participar. -Rebràs assesorament personalitzat i un seguiment per part dels impulsors del projecte. Quines deixalles són les que he de separar? Residus d'origen biològic: peix, carn,pa, ous, almejes, clòtxines, gambes, resta de pasta, ossos, verdura, fruita crus o cuinats. També xicotetes restes de plantes domèstiques. ;Quins beneficis obtindré? -Beneficis al rebut del COR. Veuràs reduïda la teua taxa del rebut de fem. -Col.laboraràs de forma activa en lareducció de residus contaminats. -Podràs obtenir el producte del compostatge realitzat a la nostra localitat, molt valuós per plantes i cultius (a concretar). NOTA: Per obtenir els beneficis de reducció de la taxa, hauran d'apuntar-se les persones titolars dels rebuts del COR. Si vols veure la xarrada completa on es presenta i s'explica detalladament el projecte clica ací: Part I: Part II:


compartir
Compartir en facebook Compartir en Twitter

Noticies

Agenda

Biblioteca

Telèfons d'interés

Wifi obert

Bústia ciutadana

L'Oratge

#AlforiEnFotos

Ocupació, formació, ajudes

Portal de transparència

Moros i Cristians

Trail Fontanars

Ajuntament de Fontanars dels Alforins - C/ Rei Alfons XIII, 2 - CP: 46635 - Tel: 962222233 - registre@fontanarsdelsalforins.es
Android APP · Avís legal · Privacitat · Cookies . Què fer