La postguerra a les comarques valencianes: l'Horta Nord i la partida judicial de Xàtiva, 1939-1943

Gutiérrez Taengua, Alex | Pérez Duato, Pau | Sanchís Moreno, Francisco José;rec.


EDITORIAL Diputación de Valencia
PRESTAGERIA
FORMAT 225 p. 24x17 cm
DATA EDICIÓ 10/2019
DATA IMPRESSIÓ10/2019
LLENG. EDICIÓ Valenciano
ISBN 9788477958321
ID 6851
Signatura
94
GUT
pos
#6851


SINÒPSI:

El present article constitueix una anàlisi de la repressió franquista durant la immediata postguerra a l'Horta Nord, a tal d'explicar qui va exercir la violència política i perquè, i qui la va rebre i perquè. En els dos primers capítols, l'estudi aporta una contextualització prèvia de les primeres dècades del segle XX i del període de la Segona República. En segon lloc, s'exposen els resultats de la recerca sobre la Guerra Civil, l'ocupació militar i la constitució dels primers ajuntaments de la Dictadura franquista en els 22 municipis de la comarca. I, per últim, s'analitzen les polièdriques formes de repressió i violència política, estructurades en dos eixos principals: una violència directa i explícita -depurats, empresonats, afusellats i exiliats- i altra violència indirecta i implícita -control social, violència de gènere i persecució lingüística-.

Paraules clau: Dictadura, Horta Nord, repressió, violència política, afusellats, empresonats, exiliats, Govern Municipal.

Noticias

Agenda

Telèfons d'interés

Wifi abierta

Biblioteca

Buzón ciudadano

El Tiempo

#AlforiEnFotos

Ocupación, formación, ayudas

Portal de transparencia

Moros i Cristianos

Trail Fontanars

Ajuntament de Fontanars dels Alforins - C/ Rei Alfons XIII, 2 - CP: 46635 - Tel: 962222233 - registre@fontanarsdelsalforins.es
Android APP · Aviso legal · Privacidad · Cookies . Qué hacer