Valldalbaidins a Mauthausen

Llin Llopis, Guillem (1958- )


EDITORIAL Associació de Veïns el Llombo
PRESTAGERIA
FORMAT 96 p. il. 21x15 cm
DATA EDICIÓ 08/2013
DATA IMPRESSIÓ
LLENG. EDICIÓ Catalán
ISBN 9788461653676
ID 3386
Signatura
NVAL
LLI
val
#3386


SINÒPSI:

L'horror dels camps d'extermini nazis marca un dels punts àlgids (si no el més) de la història de la maldat de què és capaç el ser humà. Les víctimes directes d'aquelles infraestructures fredament construïdes per a destruir la consciència humana dels presoners abans d'acabar amb la seua vida foren de moltes condicions i nacionalitats, i també del nostre país. No massa conegut, malgrat la dimensió d'aquella tragèdia, és el fet que en els camps nazis hi va haver inernats (i morts molts d'ells) homes del nostre país, detinguts per l'exèrcit nazi després d'haver-se exiliat a França el 1939 i en alguns casos haver lluitat en la resistència francesa.
Amb 'Valldalbaidins a Mauthausen', Guillem Llin fa un treball intens d'investigació i difusió sobre els valldalbaidins que van patir el drama de trobar-se internats al camp d'extermini de Mauthausen. Al llibre, relata les vicissituds que van passar els setze presos de la nostra comarca que ha pogut documentar, unes petites biografies que permeten al lector, com diu Vicent Terol i Calabuig al pròleg, indentificar-nos-hi més enllà de la imatge que ens ha arribat a través de documentals, llibres i pel·lícules.

Noticies

Agenda

Biblioteca

Telèfons d'interés

Wifi obert

Bústia ciutadana

L'Oratge

#AlforiEnFotos

Ocupació, formació, ajudes

Portal de transparència

Moros i Cristians

Trail Fontanars

Ajuntament de Fontanars dels Alforins - C/ Rei Alfons XIII, 2 - CP: 46635 - Tel: 962222233 - registre@fontanarsdelsalforins.es
Android APP · Avís legal · Privacitat · Cookies . Què fer