El tresor de Benimassot (Inclou CD de cançons en valencià, al final del llibre)

Pascual Soler, Francisco


EDITORIAL Pascual Soler, Francisco
PRESTAGERIA
FORMAT 168 p. 25x17 cm
DATA EDICIÓ 05/2018
DATA IMPRESSIÓ
LLENG. EDICIÓ Catalán
ISBN 9788409004539
ID 6101
Signatura
I812V
PAS
tre
#6101


SINÒPSI:

El tresor de Benimassot combina un fet històric i documentat amb una trama de ficció en què una colla de xiquets i xiquetes viuran una aventura acompanyats de roders com Josep de la Tona, de Pedreguer; el Manco de Calderón, de Cocentaina; el Barbut, de Crevillent; els germans Seguí, de Gaianes; Pinet, de Finestrat; el Tio Joan de la Marina... fins i tot, el Tempranillo.

El temps en què els roders eren amos i senyors de les serres i els camins ha passat. Ara hi ha bandolers en altres àmbits del món de les finances i de la societat, sense el romanticisme dels nostres. Els roders van ser protagonistes durant segles, però sobretot durant el XIX, i són una part important de la història dels valencians. Serres i sendes n’estaven plenes; no debades, el cos de la Guàrdia Civil es va crear, en els orígens, per a combatre el bandolerisme que assolava els pobles. Però els bandolers, el Manco de Calderón, el Barbut de Crevillent, Pinet de Finestrat i tants altres, passat el temps, continuen vius en la memòria col·lectiva i han passat de la història a la llegenda. Per això, és meritori i francament necessari un llibre com el de Paco Pascual, que en recupere la memòria, que els reinvente i que els aprofite per a fomentar la lectura i el coneixement de la història i de la geografia. Ara, ja no se senten trabucades per les serres, si no són les d’algún caçador. Però si llegiu El tresor de Benimassoti escolteu el CD, a casa o al cotxe, no mirareu les nostres muntanyes i les nostres sendes amb els mateixos ulls. Potser us passarà com a mi i, en passejar per la serra, alçareu els ulls cap a les coves del cim, per si s’hi amaga el Manco de Calderón, o si creueu un pontet, vigilareu davall per si us esperen els germans Seguí de Gaianes. Un llibre per a ser llegit, per a ser escoltat i per a ser recordat per sempre.

Noticies

Agenda

Biblioteca

Telèfons d'interés

Wifi obert

Bústia ciutadana

L'Oratge

#AlforiEnFotos

Ocupació, formació, ajudes

Portal de transparència

Moros i Cristians

Trail Fontanars

Ajuntament de Fontanars dels Alforins - C/ Rei Alfons XIII, 2 - CP: 46635 - Tel: 962222233 - registre@fontanarsdelsalforins.es
Android APP · Avís legal · Privacitat · Cookies . Què fer