Al-Azraq. El malson de Jaume I

Olmo, Daniel. Sellés Just l.


EDITORIAL Edicions La Muntanya
PRESTAGERIA
FORMAT
DATA EDICIÓ 2022
DATA IMPRESSIÓ2022
LLENG. EDICIÓ Valenciano
ISBN 9788412091939
ID 7213
Signatura
NVAL
OLM
al-
#7213


SINÒPSI:

El visir al-Azraq fou, sense cap ombra de dubte, el més coratjós enemic que desafià Jaume I. Ho reconeix el mateix rei en la seua Crònica, i així ho corroboren també els més de quinze anys que el Conqueridor tardà a foragitar-lo de la Muntanya, la seua terra. Tan ferotge fou la defensa que els andalusins feren del territori, que fins i tot la vida del Conqueridor quedà en mans de la Providència quan al-Azraq i els seus homes l’emboscaren mentre cavalcava de nit al castell de Rugat. Conspiracions, batalles, paranys, setges, assalts, revoltes, celades, treves, escaramusses, traïcions i un pacte signat i trencat per la força de les armes marcarien a foc una relació que acabaria amb el valent sarraí traït a colp de suborn, exiliat per sempre dels que foren els seus dominis. O això semblava, perquè després de díhuit anys de desterrament els destins de visir i rei encara s’haurien de creuar, heroicament, a les portes de la mort.

Al-Azraq. El malson de Jaume I és una novel·la gràfica que recrea els darrers anys d’al-Àndalus oriental, els escenaris de la Muntanya on, mitjan segle XIII, andalusins i feudals dirimiren les seues diferències. Els paisatges, les fortificacions i la guerra prendran el protagonisme visual que la lectura de la novel·la Al-Azraq el Blau, de Just I. Sellés, suggerí a l’il·lustrador Daniel Olmo.

Amb el propòsit de reinterpretar la invasió feudal de la Muntanya, Al-Azraq. El malson de Jaume I enarbora l’estendard de la mitja lluna i concedeix la paraula al vençut perquè el relat fluïsca en primera persona, lliure, directe, visceral, per boca de qui patí en les seues pròpies carns el genocidi andalusí del Conqueridor.

La croada valenciana del Tirà com mai no te l’han contada, ara també il·lustrada.

Noticies

Agenda

Biblioteca

Telèfons d'interés

Wifi obert

Bústia ciutadana

L'Oratge

#AlforiEnFotos

Ocupació, formació, ajudes

Portal de transparència

Moros i Cristians

Trail Fontanars

Ajuntament de Fontanars dels Alforins - C/ Rei Alfons XIII, 2 - CP: 46635 - Tel: 962222233 - registre@fontanarsdelsalforins.es
Android APP · Avís legal · Privacitat · Cookies . Què fer